陕西地区
当前位置:首页 - 专项辅导 - 热门试题
2019重点中学期末八年级英语试题
日期:2019年02月15日   来源:本站   查看:3173


北京市西城区2018-2019学年度第二学期期末试卷八年级英语

听力理解

一、听对话,从下面各题所给的A、B、C三幅图片中,选择与对话内容相符的图片。每段对话你将听两遍。 (每小题1分)

1、

 

答案:A

2、

 

答案:C

 

3、

 

答案:C

 

二、听对话,根据对话内容,从下面各题所给的A、B、C三个选项中选择最佳选项。每段对话你将听两遍。(每小题1.5分)

请听一段对话,完成第4小题至第5小题

4. Where will Becky travel this winter holiday?

   A. To Hainan B. To Beijing C. To Taipei.

答案:C

 

5. What will John probably do this winter holiday?

   A. Travel around the world B. Finish the work. C. visit museum

答案:B

 

请听一段对话,完成第6小题至第7小题

6. Who is the woman’s favourite actor?

   A. Richard B. Ant-man C. Paul Rudd

答案:C

 

7. What will they do next Thursday?

   A. Watch a play B. Act in a play C. Meet actors

答案:A

 

请听一段对话,完成第8小题至第9小题

8. Why did Linda look worried?

  A. Because she saw an accident B. Because her bike was broken C. Because her brother 

had an accident

答案:C

 

9. What will Tom do after school

  A. Play games at home B. See Linda’s brother C. Go shopping

答案:B

 

三、听独白,记录关键信息。本段独白你将听两遍。(每小题2分)

Culture Tips

Talk about the weather and ____10______ to begin a conversation.

You shouldn’t ___11____ about age or money.

You shouldn’t ____12_____ or drink in public places.

Choose the right ____13______ flowers when you visit friends.

Write a thank you note for gifts.

答案:10.sports 

11.ask 

12. eat 

13.color

 

知识运用

四、单项选择(每小题1分)

14._______________ is the population of China?

   A. Who B. How many C. How much D. What

答案:D

 

15. This classroom is three times as __________ as that one.

   A. big B. bigger C. biggest D. the biggest

答案:A

 

16. Don’t take photo in the museum! You ___________ follow the rules.

   A. can B. must C. cannot D. mustn’t

答案:B

 

17. Which one is________ in your school, football or basketball.

   A. popular B. more popular C. the most popular D. most popular

答案:B

 

18. Of all the students in his class, Xiao Ming writes_______________.

   A. very careful B. the most careful C. most carefully D. much more carful

答案:C

 

19. I planned ________ in the park with my family last weekend.

A. camp B. camping C. to camp D. camped

答案:C

 

20. The football team worked hard _________ they would win the match

   A. if B. so that C. as soon as      D. because

答案:B

 

21. –I called you up at 8:00 last night, but you didn’t answer the phone.

   --Oh, really? I ________with the housework.

   A. am helping B. helped C. help D. was helping

答案:D

 

22. The mom was so young that she was always worried about how to ______ her baby.

   A. look up B. look for C. look after D. look in

答案:C

 

23. He was reading a book while his mom_______________.

   A. cooks B. is cooking C. cooked D. was cooking

答案:D

五、完型填空。(每小题1.5分)

A Father Learns A Lesson From His Son

Velan was a carpenter. He was living in a village. His mother died a long time back. His aged father, Kuppan, lived with him. Kuppan was very weak. He could not even walk well. He was weak ____24____ Velan did not give him enough food. He had given his father a small earthen plate. Velan was a had man.

Velan had a son. His name is Muthu. Muthu was just ten years old. He was a very good boy. He ___25_______ his grandfather. He had great respect for his grandfather. He did not like his father because he was treating his grandfather badly.

One day Kuppan was eating his food out of earthen plate that his son had given to him. The earthen plate fell down and ____26_____ into pieces. The food also fell on the floor. Velan was working at the other end of the room. When he saw the broken plate, he was very__27_____, and shouted at Kuppan. The old man felt bad about what happened. He was sorry for his mistake.

The next day Velan saw his son working on a piece of wood.

“What are you doing, Mum?” he asked.

“I am making a wooden plate ______28_____ you, father. When you grow old, like my grandfather, you will need a plate for food. And it may not break so ____29_____,” Muthu said.

The carpenter was surprised to hear this. At that time, he realized his mistake. He was very sad about what he did. Then he became a ___30____ person. From that day on, Velan treated his father with great respect. He learnt a lesson from his own son. You should respect your __31____ at all times. It is your duty.

24. A. though B. because C. if D. before

25. A. hated B. missed C. loved D. hurt

26. A. ran B. broke C. put D. took

27. A. angry B. sad C. happy D. surprised

28. A. of B. with C. from D. for

29. A. hard B. hardly C. easily D. quickly

30. A. different B. difficult C. serious D. useful

31. A. children B. teachers C. parents D. friends

答案:24.B

25.C

26.B

27.A

28.D

29.C

30.A

31.C

 

阅读理解

六、阅读选择(每小题2分)

A

Walt Disney world

Times Guide & New information

Opening Hours

10:00 am----7:30 pm

Entertainment

10 am

11 am

12 am

1 pm

2 pm

3 pm

4 pm

5 pm

6 pm 

7 pm

Turtle talk with crush

10:40---6:30

Father Christmas

 

 

 

 

2:45

3:55

4:35

5:25

6:10

7:10

The Monkey King

 

 

12:10

1:30

2:15

3:20

4:00

 

 

Attractions

 

Behind the Seeds Tour

10:30---4:30

 

 

 

Living with the land

 

 

 

 

2:00---6:00

 

Restaurant 

 

Tube station

 

 

12:00---3:10

 

5:00—6:10

 

Fountain view ice cream

 

11:00—6:50

 

Character Greeting times

 

Mulan 

10:00—12:00

 

 

 

 

 

 

 

Snow White

 

 

12:50---2:10

 

 

 

 

 

Winnie The Pooh

 

 

 

 

2:50—4:10

 

 

 

Alice in wonderland

 

 

 

 

 

 

4:50—6:10

 

 

 

32. When is Disney World open?

   A. At 10:30 am B. At 7:30 am. C. At 10;00 AM D. At 12:00 pm

答案:C

 

33. What entertainment can you enjoy at 7:10 pm?

   A Turtle Talk with Crush B. Father Christmas

C. The Monkey King D. Behind the Seeds Tour

答案:B

 

34. Which character is from China?

   A. Winnie the Pooh B. Alice C. Snow White D. Mulan

答案:D

 

35. Where can you go if you are happy?

   A. Tube Stadium B. Father Christmas C. Behind the Seeds Tour D. Living with the land

答案:A

 

B

When I was five years old. I took a boat out on the river and went fishing by myself. I really wanted to catch a fish! But they were not biting.

I stayed in my boat for three days, waiting. A few times, I thought I felt a fish at the end of the line. The first time I pulled in my catch, it was not a fish; it was an old bag. The second time, it was a shoe. Finally, at the end of the third day, I felt a strong pull at the end of the line. The pull was so strong they my boat raced around and around. I needed all my power just to hold onto the fishing rod. I pulled, and I pulled and I caught the biggest fish that ever swam on the Earth! It was heavier than everyone in this room put together! Then something terrible happened!

After I pulled the huge fish into my boat, I saw that the boat was going under water! Water was coming into the boat from all sides! I was not a very good swimmer, so I was scared.

Although it was the hardest choice I ever made. I had to let the fish go. I pushed it back over the side of the boat, and we waved good-bye to each other as it swam away.

36. How long did the writer spend in his boat?

A. Two days. B. Two hours C. Three days D. Three hours

答案:C

 

37. What did the writer get when he pulled in his catch the second time?

   A. A shoe B. An old bag C. A fish D. A small boat

答案:A

 

38. Why did the writer let the fish go?

   A. The fish bit people B. The fish was too small to keep

C. The boat started to go under water. D. There was a hole in the side of the boat.

答案:C

 

39. The underlined word “raced” in Paragraph 2 probably means “____________”.

   A. walked B. beat somebody C. moved very fast D. swam

答案:C

 

C

If you think Iphones are expensive, think about those who have to work months to buy one.

A person in New York has to work just three days to be able to buy a new iphone 6; people in Beijing have to spend 27 days at the office.

That information is from a new ideas of pay and prices in 71 words cities collected by Swiss bank UBS. The index, which comes out every three years, show the rich people of Zurich have to work the least, putting in just under 21 hours on the job before having the money for the must-have phone. Londoners have to work a little more—41 hours—while workers in Mexico City have to work well over 200 hours, making the phone too rich for many. In Ukraine, it is worse than all other places. People there have to work about 627 hours---or 78 days. In Nairobi and Jakarta they have to work 468 hours, or 59 days.

The research shows how expensive Apple iphones can be for locals in many cities. That makes it easier for other companies to sell more that Apple in many nations.

For example, India’s phone company Micromax has become the country’s largest phone seller, according to  a research company. In fact, India doesn’t have an Apple Store because the products are to expensive. Beijing phone maker Xiaomi has become one the world’s top five phone makers, and often sells more that Apple to in China. Earlier this year Xiaomi had its best sales day ever, selling 2.12 million phones in 24 hours.

40. According to the passage, people from ________work the most time to buy an iPhone.

   A. New York B. Beijing C. Zurich. D. Ukraine.

答案:D

 

41. What is the best title for the passage?

   A. The Apple iPhone is the best phone on the world

B. Other phone companies are just as good as Apple.

C. Not everyone can easily buy Apple iPhone

D. All people have to work many days to buy a new iPhone.

答案:C

 

42. What can we learn from the passage?

   A. Research doesn’t help in phone sales information

B. People should work harder so that they can buy an iPhone.

C. Xiaomi will be more popular than iPhone around the world.

D. Phones from other companies are less expensive for locals than iPhones.

答案:D

 

七、阅读短文,根据短文内容回答问题(每小题2分)

People have always wanted to know what our future will look like. Go on reading this text, and you will know what will happen in the next fifty years.

How can we know what the future will look like? To be able to understand the future, you have to know the past, what has taken us to where we are today and what has changed along the way? The world has changed a lot in the last 150 years, but people are driven by the same basic needs as they were 150 years ago. Will this change in the next 150 years? No.

What inventions have really made a different in the last 150 years? In the past years, the inventions that have changed most people’s everyday life are telephone, radio, television, computer, the car and the internet. Then we of course have a lot of inventions that have made life easier, like new medicine, faster cars, trains, etc. In general, people have been working hard in the last 150 years to make inventions that will make the world a better place. Since there is still much to do in the area, this will be important for at least the next 150 years.

Why do we need to guess the future? Guessing the future is important for two reasons: First, we need to start to think about what kind of future we would like for ourselves and our children. And then we need to know what decisions we need to make today that will give us the best future.

43. Do people want to know what our future will look like?

答案:Yes, they do.

 

44. What do people have to know if they want to understand the future?

答案:They have to know the past.

 

45. Why did people work hard to make inventions in the last 150 years?

答案:They want to make the world a better place.

 

八、阅读短文,根据短文内容,从短文后的四个选项中选出填入空白处的最佳选项.(每小题1分)

A Smart Dog

Rico is a dog who lives in Germany, ____46______ When his owner says the name of a certain toy, Rico can find it. In fact, he seems to know the names of 200 toys!

____47_____. They put his toys in a room and then told him to go in the room and find a certain toy. Since nobody was in the room with Rico, he had no help from anyone finding the right toy. The researchers did this test forty times. Rico found the right toy thirty-seven times!

Then the researcher tried something else. They put seven of Rico’s toys in the room and one new toy that Rico had never seen before. ______48___ . This new toy had a name Rico had never heard before. Rico found the right toy seven out of ten times.!

Researchers cannot really say that Rico know words or languages. ___49____They believed Rico can think about what he hears and thin about what he knows. In fact, Rico seems to thin and remember thins as well as three-year-old child.

From these tests, animal researchers know one thing for sure. Rico has given them a lot to think about.

   

   A. Then they told Rico to go into the room and get the new toy.

B. However, these tests seem to show Rico is smart.

C. Some researchers in Germany wanted to test Rico.

D. His owner has trained him to find his toys.

答案:46.D

47.C

48.A

49.B

 

书面表达

九、根据中文意思,用所给词语写句子。(每小题2分)

50. 大风过后,天气更冷了。(strong wind, weather, get)

答案:The weather got colder after a strong wind.

 

51. 及时改正错误是很重要的。(important, correct, in time)

答案:It is important to correct mistakes in time.

 

52. 我昨天花了一小时帮妈妈网上订票。(take, book tickets, online)

答案:It took me an hour to help my mother book tickets online.

 

十、文段表达

53. 假如你是李华,你美国的朋友Tom 在寒假打算学习中文。请你根据他提出的问题给出一些学习建议。要求,50个词左右。

提示词语:practice, listen, speak, China, computer, easily

 

Dear Tom,

I am glad that you want to study Chinese.

                                                                                   

                                                                               

                                         

Best wishes,

                                                                    Yours,

                                                                    Li Hua

答案:Dear Tom,

I am glad that you want to study Chinese. I think Chinese is more difficult to learn than English.

    But I have some advice on language learning for vou. If you couldn't find nartive speakers around you,there are some great computer programs that will help you learn to speak and listen to Chinese. It is very important to listen and practice speaking for language learner. Why don't you

come to China during your winter holiday? 1 think there are some very good tourist guide books you can carry around with you.  I believe that it will help you learn Chinese quickly and easily.

I hope this helps you and see you next time in Beijing.

Best wishes,

                                                                    Yours,

                                                                        Li Hua

 

八年级英语附加题                    2016.1

 

一、根据短文内容从方框中选词,并用其正确形式填空。(共12分,每小题2分)

easy   hard   hear   but   miss  pay    story    on

Ravi loved to talk to his grandma,who lived in India. Grandma had grown up in a small village called Tambaram and had lived there her whole life. Sometimes Ravi got to visit her with his mom and dad and his sisters. Grandma would make him tea and tell him   1   about her childhood.

When Ravi was younger,Grandma would often come to visit him in Texas. But now it was much    2   for her to travel,So She stayed at home. He   3   her visits. Smetimes she would call  4  the phone. Grandma always called late at night. Dad explained to Ravi that when it was nighttime in Texas, it was daytime in India. Ravi loved  5  her voice. He would always ask Grandma if she would make him a cup of tea. She would always laugh and gay,“Ravi sweetheart, I can send you my voice,    6   not my tea.

1.                    

答案:stories

2.                    

答案:harder

 

3.                    

答案:missed

 

4.                    

答案:on

 

5                    

答案:hearing/to hear

 

6.                    

答案:but

二、阅读理解(共8分,每小题2分)

阅读短文,根据短文内容,从各题所给的A ,B,C ,D四个选项中,选择最佳选项

How Soccer Can Help Us Understand Physics

    Sports provide a great way to understand some concepts(概念) in physics. Physics,after all is the study of matter, motion(运动), force, and energy. And since sports liken soccer, swimming

and cycling involve bodies moving through space,they  can help us understand how the principles of physics work.

Imagine that you're looking at a soccer hall on a grassy field. If you do nothing to the hall, it will stay motionless on the grass. If you kick the ball, it will roll along the grass before coming to rest again. Pretty simple , right?

For thousands of years, though,people thought that objects like this soccer ball come to rest because they have a natural tendency to stop. It took a famous physicist by the name of Sir Isaac Newton, who lived in the 1600s, to prove that this was not exactly correct.

    Newton suggested that objects like the soccer ball have a natural tendency to keep moving. The only reason They stop,he believed, is because an unbalanced force acts on them. By an unbalanced farce, Newton meant the force applied to the soccer ball by its environment. When kicked, the surface of the ball travels over the grass, creating friction(摩擦力).The taller the grass,and the rougher the surface of the ball, the more friction is created. And the more friction that exists between the ball and the grass, the less it will travel after being kicked.

Now, imagine that there is no grass. Instead, the ball is resting on a frozen lake. When you

kick the ball on the ice, the ball will go much farther than it would have on the grass. This is

because ice provides a lot less friction than the grass.

Even so, ice does cause some friction. The ball's interaction with the frozen water crystals on

the surface of the lake eventually causes it to come to rest again. But now imagine that instead of

ice, the ball is in a place where there's no friction at all. The ball is floating in a vacuum.  If you

remove friction entirely, kicking the soccer ball would cause it to keep going and going at the same speed, until some force caused it to slow down and stop. To paraphrase Sir Isaac Newton, a soccer ball on the grass will stay where it is unless acted on by a force. Similarly, once you kick the ball, it will remain in motion unless acted on by force. This, in so many words, is known as Newton's First Law of Motion.

7. According to the passage , once an object like a soccer ball is in motion, it has a natural tendency to          .

A. stop   B. slow down C.keep moving  D. change direction

答案:C

8. What does the writer explain in the passage?

A. The idea of motion, using sports as examples.

B. The force of friction, using music as examples.

moving

C. The sport of soccer, using examples of teams and players.

D. The importance of understanding the concepts in physics.

答案:A

 

9. The passage is mainly about             .

A. the motion of objects

B. the life of Sir Isaac Newton

C. why we have to learn physics

D. why we kick the ball on a grassy land

答案:A

 

10. What does the underlined word" tendency" mean?

A. A very small chance of something happening.

B. A fifty-fifty chance of something happening.

C. The way something normally behaves or acts.

D. The fear of doing something or acting in a certain way.

答案:C

 

听力原稿

Text l

M : Hi, do you know we have a new classmate this year?

W:Yes, her home town is in the south of China, a place famous for Longjing Tea.

Text 2

M :Now, more and more girls are into sports.  It's really great.

W:Yes, Lee and I just joined a football club.  It's really a fun sport.

Text 3

M:My English is not very good, especially reading. Do you have any advice for me?

W:lf you want to improve your reading, you have to read for half an hour every day.

Text 4

M: Hey, Becky. Winter holiday is coming. Do you have any plans?

W: Yes. I am going to Taipei with my family. It's warmer there.

M: Nice plan. How will you get there?

W: By air. It seems it's the best choice because it's far away from Beijing. My parents want to book plane tickets from Air China, but I think Eva Air is much better.  It will cost more though.

M: Oh, I want to relax somewhere else, too. Maybe in Hainan, but I have so much work to do.

W: Don't worry, John. You will have time to finish your work and have some fun.

M: I hope so. You have fun and enjoy your trip.

Text 5

M: Did you see the movie Ant-man last week?

W: Yes. My favorite actor, Paul Rudd, is in the movie. Did you like the movie, Richard?

M: Yes, it's a great movie. The actors are wonderful and the story is full of surprises. I love super

hero films like that.

W: Yeah. That's true.  Super her0 6lms sell themselves.  But I like this film because it describes the deep love between a father and his daughter. A super hero or not, Ant-man is his daughter's

hero.

M: I agree. Are there any other interesting movies these days?

W: I have no idea. But I know that a play called the Taming of the Shrew will be on next Thursday.

If you have time, you can come with me.

M: Sounds great. I think I have time for that. Thanks.

Text 6

M: What's wrong, Linda? You look worried.

W: I just received a call.  My brother had an accident.

M: Sorry to hear that. Is it serious? What happened?

W: lt's winter now.  He was on his way to school. The road was pretty icy and he fell off his bike.

M: Oh my god. Is he OK?

W: I hope so. But I have to check after we 6nish school. It's nice that some kind people took him to the hospital and I think he is old enough to take care of himself.

M: What about going to see him after school. I'II go with you. Don't worry, Linda.

W: That's very nice of you. Thanks Tom.

Text 7

     Many Chinese people go abroad to travel, to study, and even to live on their own. People

should learn about the cultures they visit because some of the cultures are very different from ours.  If you know them and understand them, it will help you a lot. 

Talking about the weather and sports is a good way to start a conversation. But when you talk to westerners, you shouldn't ask their age because it is not polite. Also, you should not ask about how

much money they make every month, not even with someone you know well. In public places like museums and libraries, you shouldn't eat or drink when others are quietly looking at art works or reading books. When you visit a western country and you want to give someone a small gift or flowers, be careful to choose the right color of flowers. This is because in some countries white flowers are for the dead. When you receive a gift from someone, remember to write a thank you note to express your thankfulness. Using polite language will never be wrong.

     The most important thing to remember is that wherever you are, respect the local culture. It may not be the same as the one in your home country, but you should try your best to learn about it and respect it.

 


标签:2015年高一数学课文平面的基本性质教案
分享到:

学大微信平台
<<扫一扫 关注学大微 信公众平台 及时掌握最 多资讯
在线免费预约
免费获取当季实用教辅资料
免费ppts测试量身定制学习计划
学习中心
学大网站
友情链接
版权所有 西安学大教育培训学校 陕ICP备11014464号-1
增值电信业务经营许可证京B2-20100091 电信与信息服务业务经营许可证京ICP证100956